Cercar en aquest blog

divendres, 31 de gener del 2014

XIII Jornades de Cuina Aranesa a Cabrils




Tret de sortida de les XIII Jornades de Cuina Aranesa, que se celebren a la reconeguda vila gastronòmica de Cabrils del 31 de gener al 2 de març.

Les novetats d’enguany són: el tast popular de l’Olla Aranesa en una olleta de fang col·leccionable i una exposició de fotografies antigues de la Val d’Aran i de Cabrils al Museu Municipal.





 Durant tot un mes, al Maresme no cal fer gaires kilòmetres per degustar els millors plats de la Val d’Aran. Com cada any per aquestes dates, l’Associació d’Hostalers de Cabrils, amb el suport de l’Ajuntament de la població, dóna un plus de qualitat a la vila gastronòmica del Maresme vinculant la riquesa d’ambdues cuines amb la XIII edició de les Jornades de Cuina Aranesa, una cita ineludible que es va consolidant al calendari gastronòmic i festiu de la comarca i que demà, 31 de gener, dóna el seu tret de sortida.

Del 31 de gener al 2 de març, una desena de restaurants de Cabrils oferiran als seus establiments els millors plats de la gastronomia aranesa, com l’Olla Aranesa, el Paté d’Aran, els Civets de Senglar, Cérvol i d’Isard, la Polarda farcida, l’Arròs d’Aran, les Truhes (patates farcides de carn), els Pescajons (creps), i fins i tot el Licor de Cassis dera Val. Al marge de les peticions a la carta, alguns restaurants també oferiran menús complets aranesos.

Quant a les principals novetats, destaquen, d’una banda, el tast popular de l’Olla Aranesa en una olleta de fang col·leccionable amb una copa de vi, acte que tindrà lloc el proper 8 de febrer a les 18h al Museu Municipal de Cabrils durant la presentació oficial de les Jornades de Cuina Aranesa de Cabrils. I, d’altra banda, l’organització d’una Exposició d’Imatges Antigues de la Val d’Aran i de Cabrils al mateix Museu. “En aquesta edició, hem volgut anar més enllà de la vinculació i bona entesa gastronòmica, promocionant també la cultura aranesa mitjançant la implicació del Museu Municipal de Cabrils i l’Arxiu Històric de la Val d’Aran, qui ens ha cedit les fotografies de la comarca, de la mà del Conselh Generau de la Val d’Aran”, remarca Toni Abril, membre de la l’Associació d’Hostalers de Cabrils, entitat que continua enfortint lligams amb el turisme gastronòmic aranès. Precisament, a la passada edició de La Mostra Gastronòmica, Comercial i d’Artesans de Cabrils, la Val d’Aran va ser la convidada especial, on un dels principals punts forts va ser l’exposició ‘Aran Clavis Regni, La defensa d'un País’.

L’acte de presentació de les XIII Jornades de Cuina Aranesa estarà presidida per l’Associació d’Hostalers de Cabrils i l’alcaldessa del municipi, la Sra. Lina Morales. A nivell institucional, s’espera la presència de representants de la Conselleria de Cultura de la Val d’Aran, el Síndic de la Val d’Aran, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Maresme, dels ajuntaments de Vilassar de Mar, Vilassar de Dalt, Premià de Mar, Premià de Dalt, Cabrera de Mar, així com de l’Associació de Comerciants i Botiguers de Cabrils, escoles i AMPES, entre d’altres entitats de la població.