Cercar en aquest blog

divendres, 5 de setembre del 2008

L'AVIA REMEI TRIOMFA AL PERÚ



Un plat de la cuinera de Mataró rep un premi al Concurs Internacional de les Millors Receptes de Patates del Món




L'àvia Remei, la nostra àvia Remei, és inigualable. Es passa els dies amunt i avall, d'aquí cap allà, quan no col·labora amb ràdios i televisions ensenya els primers passos culinaris als més petits, o està preparant algun nou receptari o impartint alguna xerrada en qualsevol poble del país, i també de més enllà.



I és que després de rendir Catalunya als seus encants gastronòmics, l'àvia Remei, la nostra àvia Remei, marxa a finals d'aquest mes cap al Perú, on, gràcies a una de les seves receptes, li han concedit —i ja en van una pila— un nou premi.


Que la Universitat Peruana de San Martín de Porres organitza el primer Concurs Internacional de les Millors Receptes de Patates — o papàs, com en diuen al país andí— del Món, coincidint amb l'Any Internacional de la Patata? Doncs la Remei s'hi presenta i no només ho fa, sinó que guanya un segon premi honorífic en la categoria d'aficionats.
Amb la mateixa empenta i energia amb què afronta les seves obligacions diàries, la padrina
de Mataró va descobrir la convocatòria a finals de l'any passat i al gener hi va enviar la seva aposta particular: patates amb ous, una recepta que, com la resta de les seves preparacions, destaca per la seva senzillesa i l'adaptació a totes les butxaques.


ENTUSIASMADA i FELIÇ

La patata bullida, buidada lleugerament pel mig, amb un rovell d'ou amagat i gratinada al forn va acabar seduint el jurat del concurs i ha permès que un nou guardó reconegui la tasca sempre lloable de la Remei. Ella, que està entusiasmada amb aquest premi, no s'ho ha pensat dues vegades i s'es-t tarà uns dotze dies al Perú per fer una mica de turisme, visitar-hi una amiga i recollir el premi en un sopar que se celebrarà a Lima el 26 de setembre. I després, tornarà cap a casa, perquè, com bé reconeix, té moltes altres coses per fer. I és que en el cas de l'àvia Remei, la qüestió és no parar.



Text: CESC CASTRO

Publicat a la revista Descobrir Cuina
_______________________________________

La recepta:

PATATES BULLIDES AMB PELL I AL FORN
«Allò que l'agost madura, el setembre ho assegura»

Ingredients

patates mitjanes
1 rovell de ou per patata
formatge ratllatllet
pebre negre o blanc
mantega, o margarina oli, sal

Preparació

Primer de tot rentar las patates perquè no quedi gens de terra, posar-les a bullir amb aigua i sal. Quan estiguin cuites deixar que es refredin amb el seu suc, és a dir, amb l´ aigua que han bullit i pelar-les quan siguin fredes. A continuació, amb una cullera petita, fer un forat al centre de la patata sense arribar al fons. La polpa que anirem treient la posarem en un plat fondo i posem les patates en una plata que pugui anar al forn. Al forat, tirar-hi una mica de sal i un raig d’oli (poc) posar-hi un rovell de ou. La polpa de la patata que tindrem al plat fondo, tirarem un raig de llet i farem com si fos un puré. Si us agrada podeu posar-hi un pols de pebre negre i amb una forquilla anirem aixafant fins que quedi un puré molt fi. Amb aquest puré taparem el rovell d’ou procurant que l’ou quedi amagat . Posar per sobre totes les patates, formatge ratllat i una mica de mantega. Tenir el forn calent i gratinar uns minuts. Es pot servir fred o calent (és un plat que encanta als nens, doncs quan la patata la partim, surt la sorpresa del rovell).
+ receptes de l'Àvia Remei