Cercar en aquest blog

divendres, 7 de desembre del 2007

"L'alta cuina creativa entusiasma els nens"

Entrevista als xefs del restaurant pensat per als més petits obert per Imaginàrium


El primer restaurant de l’Estat –i segurament del món– pensat exclusivament per a nens, tot i que també hi mengen els pares, ha passat la prova de foc dels primers dies amb èxit



El primer restaurant de l’Estat –i segurament del món– pensat exclusivament per a nens, tot i que també hi mengen els pares, ha passat la prova de foc dels primers dies amb èxit. Així ho expliquen Oriol Ivern i Guillem Pla, els responsables de l’invent, situat al primer pis de la macrobotiga Imaginàrium del passeig de Gràcia. “L’alta cuina creativa agrada molt als nens”, asseguren convençuts. Però no hi ha secrets: no és que les criatures hagin fet un curs per educar el gust, ni que les noves generacions surtin de la panxa demanant un aire de pastanaga. En realitat, el que passa “és que els nens aprecien les coses bones i ben presentades, com els grans, i aquí ens esforcem a donar qualitat, bons nutrients, però també color, alegria i diversió”.


La parella de cuiners, que ja arrosseguen molta mili als fogons sofisticats del restaurant Hisop, té clar que els menús infantils no han de reduir-se als soferts macarrons i escalopes. “No cal que tot sigui senzill i bàsic, ells poden apreciar molt bé un plat elaborat”. La prova n’és que el plat que més èxit té és un sandvitx de mil fulls de foccaccia d’olives negres amb truita a la francesa amb formatge cremós i pernil salat, “que es mengen igual de bé els nens que els pares”.


Però quan creen els xefs no pensen en adults, sinó en criatures. De fet, abans de llançar-se al setembre van fer una sèrie de proves de tast i van descobrir que plats com la gelatina d’alfàbrega o els que tenien gustos àcids “ens deien que ens els mengéssim nosaltres”. Ara bé, com que el denominador comú de la proposta és el bon producte i la instauració d’hàbits saludables, a l’hora de menjar hi ha components imprescindibles encara que no siguin populars, com la verdura. “No és un problema perquè tot es pot disfressar: per exemple, fem que es mengin el carbassó convertint-lo en espaguetis, i el caneló fet amb pasta d’espinacs i farcit d’albergínia els encanta perquè és verd i fa goig”, explica l’Oriol. La presentació també en fa, de goig, amb flyers informatius, i permet fins i tot endur-se els plats preparats a casa: “Aquí també hem fugit de la típica vaixella plena de ninotets horteres”.


El restaurant per a 25 comensals –on no es cuina, però sí que es fan els últims tocs– no és l’única proposta d’un megastore que també inclou perruqueria infantil, sabateria, llibreria i fins i tot una agència on organitzen viatges familiars fora de circuit. És el primer, però n’hi haurà més.
Publicat a l'Avui