Cercar en aquest blog

divendres, 23 de novembre del 2007

Ferran Adrià serà nomenat 'honoris causa' per la Universitat de Barcelona




Valoren els seus mèrits culturals i científics en ciència i química dels aliments

El consell de govern de la Universitat de Barcelona va decidir aprovar aquest dimecres, 21 de novembre, concedir el títol de 'doctor honoris causa' al cuiner Ferran Adrià. La cerimònia d'investidura es farà al Paranimf de la UB el pròxim 17 de desembre. La candidatura ha estat proposada per la Facultat de Química en reconeixement als seus mèrits culturals i científics, les seves aportacions a la ciència i a la química dels aliments, la seva projecció en la societat catalana i la seva vinculació amb la UB. El padrí serà Claudi Mans, catedràtic del Departament d'Enginyeria Química de la UB.


Nascut a l'Hospitalet de Llobregat l'any 1962, Adrià és un dels restauradors més reconeguts actualment en l'àmbit internacional. Propietari d'El Bulli, restaurant avalat per tres estrelles Michelin, és també president del Consell Assessor de la Fundació Alicia, un centre de recerca dedicat a la innovació tecnològica en cuina. A més, és un dels fundadors del Taller d'experimentació El Bulli, situat al centre de Barcelona.


Al llarg de la seva trajectòria ha rebut diversos guardons, com ara, El Premi Humanitat Ciutat d'Hospitalitet del 2001, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i la Medalla d'Or al Mèrit Turístic, el 2002, i el 2003, El Periódico de Catalunya li va atorgar el premi Català de l'Any i l'Ajuntament de Barcelona li va concedir el Premi Ciutat de Barcelona. Més recentment, l'any 2005, la Universitat Camilo José Cela, va crear la Càtedra Ferran Adrià. El 2006 va rebre el premi Lucky Strike Designer Award i el 2007, va ser convidat a participar en la fira Documenta de Kassel.


Publicat al directe!cat

1 comentari:

Motoret ha dit...

Aquest home és un geni, ara no deu tenir lloc per guardar tota la pluja de premis que està tenint!!!